=

Stichting De Schuilschuur

Daar sta je dan, met wat bijeengeraapte spullen. Je relatie lijkt ten einde. Je weet niet hoe verder en waar naartoe. Je hebt enkele dagen bij vrienden kunnen logeren. Je wilt graag tijd en ruimte om op adem te komen en de dingen op een rijtje te zetten. Je zoekt onderdak.

Zo kan het gaan. We kennen allemaal wel iemand die in een dergelijke situatie heeft gezeten. Misschien waren we het zelf. Er zijn volop plekken om tijdelijk even bij onszelf te komen, maar die zijn niet voor iedereen betaalbaar, zeker niet als je in scheiding ligt.

Stichting De Schuilschuur wil betaalbaar onderdak bieden aan mensen die in scheiding liggen en niet de financiële middelen hebben om een huis/appartement te huren of op korte termijn in aanmerking komen voor een woning.

De Schuilschuur is meer dan alleen een dak boven het hoofd. Onze Stichting biedt waar mogelijk ook ondersteuning. Soms is een luisterend oor genoeg. Soms zijn er professionals of organisaties nodig bij het regelen van acute zaken. Als Stichting hebben wij een goed netwerk opgebouwd en kunnen je helpen bij het vinden van de juiste mensen. Maar misschien zoekt je alleen rust en ruimte. De Schuilschuur ligt vlakbij het Friese Wad, midden in de grootse uitzichten van het Bildt, waar het licht gul over het land valt, de wind vrij spel heeft en de lucht kan geuren naar zee. Mijmeren aan de Waddenkust kan wonderen doen.

De Schuilschuur biedt straks tijdelijk (maximaal 6 maanden) onderdak aan mensen die acuut en tijdelijk betaalbare woonruimte nodig hebben. Mensen die niet de financiële middelen hebben om een prijzig huis/appartement te huren en op korte termijn niet in aanmerking komen voor een huurhuis bij een woningcorporatie. De afgelopen tijd hebben diverse mensen al geïnformeerd of er plaats beschikbaar is in de Schuilschuur. Tot nu toe hebben we hen moeten teleurstellen. De appartementen zijn bijna klaar, maar nog niet bewoonbaar. We zetten alles op alles om in het najaar de deuren van onze beide appartementen te openen. We hebben een spetterend feest in petto! Maar we zijn er nog niet. Er is nog € 7.500 nodig voor de laatste loodjes: dubbele beglazing, stucwerk, betegeling van keuken en sanitair, schilderwerk en inrichting van de appartementen. Het gaat om kosten voor nieuw materiaal dat we niet via hergebruik kunnen krijgen. De bouw zelf gebeurt door vrijwilligers.

Zienn
Nachtopvang Zienn
Nachtopvang Zienn

Contactgegevens

 • Van Albadaweg 57, 9078 VS Oude Bildtzijl
 • Telefoonnummer: 06 – 559 44 599
 • Email: info@deschuilschuur.nl
 • Website: www.deschuilschuur.nl
 • ANBI status: ja
 • Openingstijden: n.v.t.
 • IBAN nummer voor direct donaties:
  NL62 TRIO 0338 6101 11 t.n.v.
  Stichting De Schuilschuur
   •